Het gemeentebestuur, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, de trekkersgroep Fair Trade en de lokale handelaars en verenigingen van Grobbendonk werken reeds jaren samen in het streven naar de titel FairTradeGemeente.

Wat is een Fair Trade Gemeente?

FairTradeGemeente draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. Door middel van 6 criteria spelen we in op de vraag naar en het aanbod van eerlijke, lokale en duurzame producten. Op die manier worden mensen in heel Vlaanderen warm gemaakt voor het verhaal achter Fair Trade: op naar meer eerlijke en duurzame consumptie!

Grobbendonk gaat voor Fair Trade

Heel wat Kempense gemeenten dragen het label 'Fairtradegemeente', echt iets om trots op te zijn. Ook Grobbendonk hecht belang aan eerlijke handel en wil zich binnen de gemeentegrenzen graag inzetten voor dit thema. Vanuit de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) werd een werkgroep samengesteld die zich inzet voor de zes criteria waaraan voldaan moet worden om een 'Fairtradegemeente' te worden.

Het gemeentebestuur maakt er een zaak van om fairtradeproducten te gebruiken en om deze ook te promoten bij diverse evenementen zoals o.a. 'Toeren om te Loeren'. Het gemeentebestuur koopt reeds jaren fairtradekoffie en -fruitsap aan. Daarnaast worden de inwoners ook gesensibiliseerd tijdens de eindejaarsdrink op het Astridplein. Het gemeentebestuur schenkt dan gratis fairtradechocomelk aan elke bezoeker!

Meer info over FairTrade in Grobbendonk, onze ambassadeurs en partners vindt u via http://fairtradegemeenten.be/grobbendonk.